TUBİTAK 2244 kapsamında Doktora Bursu

TUBİTAK 2244 kapsamında;

Aşağıda belirtilen kriterleri sağlayan doktora öğrencisi aranmaktadır.

Çağrının amacı sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite/araştırma altyapısı-sanayi işbirliğinin geliştirilmesidir.

Kriterler

• Yabancı dil yeterlilik (Lisans ortalaması yüksek ögrencilerde aranmayacak, ögrenciler ingilizce kurslarına yönlendirlecektir.
  • Doktora  programı  için  tezli  yüksek  lisans  derecesine,  bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak
  • Halen yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak
  • Bursiyerlerin bilimsel hazırlık dönemi burs dönemi kapsam dışındadır.
  • Doktora eğitiminin doktora derslerinin başladığı yarıyıl esas alınarak en fazla 4 yıl, bütünleşik doktora için de en fazla 5 yıl içerisinde bitirilmesi zorunludur.
  • Proje  kapsamında desteklenen bursiyerler Üniversite/Araştırma Altyapısı ve alan değişikliği yapması halinde bursiyerlikleri sonlandırılır.
  • Üniversitelerin  Lisansüstü  Eğitim  Öğretim  Yönetmeliği  hükümlerine  göre bursiyerin   durumunda   değişiklik   olması   (kaydını   dondurması, Üniversite/Araştırma Altyapısı ile ilişiğinin kesilmesi vb.) durumunda burslar durdurulur.

Destek Süresi ve Miktarı

• Proje kapsamında verilecek burs miktarı 4.500TL/Ay’dır.
  • Proje  kapsamında  öğrencilere  verilecek  bursun  süresi,  tezli yüksek  lisans sonrası doktora eğitimi için bursiyerin doktoraya kayıt tarihinden itibaren en fazla 48 ay, bütünleşik doktora eğitimi için bursiyerin doktoraya kayıt tarihinden itibaren en fazla 60 aydır

Kriterleri sağlayan ögrencilerin özgeçmişlerini 15 Eylul 2018 17:30’a kadar bugracicek@gmail.com veya bcicek@yildiz.edu.tr adresine gondermeleri rica olunur.