2018 İntibak Duyurusu (Tüm dilekçeler incelenmiştir) (Güncelleme-13.08.2018)

Bugün itibariyle gelen tüm dilekçeler incelenmiş ve gerekli görülen değişiklikler yapılmıştır. 17 Ağustos cuma gününden sonra ise yeni eğitim programının USİS'e griş işlemleri başlayacaktır. Bu tarihten sonra program yoluyla değişiklik yapılamayacaktır.

 

İntibak konusunda alınan bazı geri bildirimlerde aşağıda belirtilen hususları öğrencilerimizin dikkatli okunmadığı tespit edilmiş ve halihazırda cevaplanmış olan soru(n)lar tekrar edildiği görülmektedir. Bazı bölümler ise bilgi amaçlı olarak güncellenmiştir. Güncellenen kısımlar kırmızı renkte gösterilmiştir. Lütfen açıklamaları dikkatle tekrar okuyunuz 

Öğrencilerimizin intibak sorunlarıyla ilgili e-posta göndermemesini, tüm geri bildirimin aşağıdaki linkte yer alan form aracılığıyla gerçekleştirilmesini önemle rica ederiz.

 


 Değerli Öğrencimiz,

İntibak işlemleri, okulumuz tarafından hazırlatılmış bir program ile yapılmış olup, her bir öğrencinin durumu ayrı ayrı incelenerek tamamlanmıştır ve öğrencilerin intibak işlemleri yildiz.edu.tr uzantılı adreslerinize 17.07.2018 saat 23:59’da mail atılacaktır. 

İntibak işlemlerinizi kontrol ederken aşağıdaki hususları dikkate alarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Tüm durumlar sizin için uygun bile olsa veya intibak işleminiz yapılmadı (intibak bilgisi yildiz.edu.tr adresine mail gelmedi) ise de mutlaka geri bildirim formunu 04/08/2018 saat 17:00'ye kadar  doldurmanız önemle rica olunur. Bu tarihten sonra ders programlarınız USIS'e yüklenerek değişiklik yapma imkanı olmayacaktır.
Geri bildirim formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://goo.gl/forms/xE68bwvupPkcZCL33

İntibak İşlemlerini Kontrol Ederken Dikkate Alınması Gereken Hususlar,

  1.    Kontrol sonrası tüm durumlar sizin için uygun olsa veya intibak işleminiz yapılmadı (intibak bilgisi yildiz.edu.tr adresine mail gelmedi) ise de bu formu doldurunuz.

2.    Mühendislik Tamamlama, Mezuniyeti için yalnızca stajları kalan, 2017-2018 Bahar döneminde hazırlığı geçemeyen öğrencilerimizin intibakları yapılmamıştır. Bu öğrencilerimiz, USİS'e geçiş yapıldıktan sonra Fakülte Yönetim Kurulu ile intibak edilecek ve başvuru işlemleri için duyuru daha sonra yapılacaktır. Ancak yine bu formu doldurmaları gerekmektedir.

3.    Yeni Eğitim Planı'nda %30 ve %100 İngilizce programlarının bölüm dersleri birbirinden tamamen ayrılmıştır. %30 İngilizce programının kodu MEM ile başlarken, %100 İngilizce programının kodları MSE ile başlamaktadır. %30 ve %100 İngilizce programlarındaki öğrenciler yalnızca kendi programlarından ders alıp, diğer programdan ders alamayacaktır.

4.    İşlemleri kontrol ederken her bir intibak işleminin size özel yapıldığını göz önüne alınız ve durumunuzu benzer durumda bile olsa lütfen diğer öğrencilerle değil, eski transkriptiniz ile karşılaştırınız. İntibak işlemi program tarafından yapıldığı için hatalı bir işlem olmadığı sürece ders değişikliği istemeyiniz.

5.    İntibak işlemleri yapılırken kalan döneminiz ve kalan krediniz göz önüne alınmış ve muafiyet işlemleri mümkün olduğunca eski yarıyıllarınızdan yapılmıştır. Ancak, yeni planda ders kredilerinin düşmesi nedeniyle, alınması gereken toplam kredi 151 olurken toplam ders sayısı artmıştır. Bu sebeple inceleme yaparken kalan ders sayınızı değil, kalan yarıyılınız ve kalan kredinizi kontrol ediniz.

6.    Önceki eğitim planında bulunan mesleki seçmeli dersler (Seçmeli 2,3,4..... ,14), tek bir Seçmeli 2 (Seçmeli 2-1, 2-2,..... , 2-12) havuzunda toplanmıştır. Bu havuzda toplam 36 adet ders vardır. Bu derslerin, Eğitim planına bağlı olmaksızın istediğiniz dönemlerde 12 adet alınması gerekmektedir. (Örneğin MEM4961 kodlu Nadir ve Kıymetli Metaller Metalurjisi dersi, açıldığı takdirde ikinci sınıf güz döneminde alınabilir, hatta kredi limitiniz yettiği takdirde 12 seçmeli dersi de aynı dönem alabilirsiniz.)

7.    Yeni plandaki Seçmeli 1, üniversite seçimlik ders olup bir dersten geçmeniz yeterlidir. Bu sebeple eğitim planınızda birden fazla Seçmeli 1 (Üniversite Seçimlik) ders varsa notu yüksek olanı alınmış, geri kalanı silinmiştir.

8.    Yeni plandaki Seçmeli 3 dersi, eski planda Tasarım Uygulamaları dersinin karşılığı olup, bu dersi geçenler, Seçmeli 3 havuzundaki MEM4841 Malzeme teknolojilerinde Tasarım Uygulamaları dersine intibak ettirilmiştir.

9.    AGNO'lar ilgili program tarafından otomatik olarak öncelikle devamsılzıktan kalınan (F0) derslerin silinmesi; yeterli olmazsa, kalınan derslerin (FF, FD) en fazla DD olacak şekilde yükseltilmesi ve yine yeterli olmazsa geçilmiş derslerdeki düşük notların en fazla bir derece (örn. CC -> CB) arttırılması ile sabit tutulmuş veya en fazla 0,15 puan artacak şekilde düzenlenmiştir. AGNO yükseltme işlemi, üniversitesmiz senato kararı olarak öncelikle kalınan dersler yükseltilme koşuluyla bilgisayar programı tarafından otomatik olarak düzeltilmektedir. Bu konu yalnızca bölümümüzde değil, tüm üniversitede aynı şekilde uygulanmaktadır. 

10.  %30 İngilizce Programı için yeni planda 47 kredi İngilizce ders alınması gerekmektedir. Bu derslerin tamamı yalnızca İngilizce açılacak zorunlu derslerdir. İntibak işlemlerinizi Eğitim Planıyla karşılaştırırken kalan İngilizce kredinizin almanız gereken derslerle tamamlanıp tamamlanmadığını özellikle kontrol ediniz. Ayrıca bilgisayar programı tarafından muafiyet işlemleri İngilizce dilinde yapıldığından almış olduğunuz İngilizce kredi 47'den fazla görülebilmektedir. Bu durum bir problem oluştumamakla bilrkite İngilizce dersler, zorunlu derslerle tamamlanacağı ve bu derslerin Türkçe grupları açılmayacağı için yine bir problem oluşturmamaktadır.

2018-2019 Eğitim Planı (%30 İng.)

 

 

 

 

2018-2019 Eğitim Planı (%100 İng.)