Haberler ve EtkinliklerTüm Haberler

Öğretim Üyemiz Prof.Dr. A.Binnaz HAZAR'ın Başarısı

Dental biyomalzeme alanında Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. 
 
Antibakteriyel nano kompozit diş dolgu malzemelerinin yüzde 100 yerli üretimi için Yıldız Teknik Üniversitesi ve yerli sermayeli UMG Uysal Medikal / Avrupa İmplant San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti. firması iş birliği yaptı. Türkiye’nin 11’inci Kalkınma Planı’nda yer alan yerli üretim ve girişimci üniversite hedeflerine hizmet eden bu iş birliği, üniversite patentinin sanayiye lisanslanması adına da çok önemli bir örnek teşkil ediyor.
 
Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afife Binnaz Yoruç Hazar ve Dr. Aysu Aydınoğlu’nun çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu önemli buluşun yerli ve milli bir ürüne dönüşmesiyle; Türkiye’nin stratejik bir teknik alanda dışa bağımlılığının azalması ve uluslararası bir marka yaratılması mümkün olacak.
 
Türkiye’nin üniversite-sanayi ekosistemi için dönüm noktası sayılan bu teknoloji transferinin imzaları 20 Kasım 2019’da düzenlenecek törenle atılacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan etkinliğe, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Dairesi Başkanı Naci AĞBAL,​ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta SARAÇ, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, ile üniversite-sanayi ekosisteminin önemli isimleri ve dental sektör temsilcileri davet edildi.