Haberler ve EtkinliklerTüm Haberler

Fulbright Bursu Kazanan Mezunumuz

2023 yılı %30 İngilizce eğitim programı  mezunlarımızdan Hande BAHAR, Fulbright bursunu kazanarak, Georgia Institute of Technology’de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında tam bursu olarak yüksek lisans yapmaya hak kazanmıştır.

Hande’yi kutluyor gelecek çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

 

Hande BAHAR, 2023 yılında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden Prof.Dr. Figen KAYA danışmanlığında tamamladığı “Diyabetik Ayak Yaralarında Kullanılabilir Biyouyumlu Yara Örtüsü Dizaynı “ başlıklı lisans bitirme teziyle yüksek onur derecesiyle  bölüm ikincisi olarak mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında bir yıl boyunca University of Bologna'da Erasmus değişim öğrencisi olarak yer almıştır. Stajlarını University of Kiel’da ve Assan Alüminyum'da tamamlamıştır. Ayrıca, Kordsa Ar-Ge departmanında uzun dönem stajeri olarak görev  yapmıştır.

Hande BAHAR, mezuniyet sonrasında, Proses Makina'da “Değerli Metallerin ve Li-ion Bataryalarının Geri Dönüşümü” konulu Avrupa Birliği destekli projelerde mühendis olarak çalışmıştır. Son olarak Toyota Motor Manufacturing Turkey'de Die Design Engineer olarak görev almıştır. Mezunumuz Hande BAHAR, Dünyanın en prestijli burslarından biri olan Fulbright bursunu kazanarak, Georgia Institute of Technology’de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında tam bursu olarak yüksek lisans yapmaya hak kazanmıştır.