Haberler ve EtkinliklerTüm Haberler

Öğretim Üyemizin Başarısı

Bölümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Afife Binnaz HAZAR YORUÇ’un aşağıda bilgileri paylaşılan 1 adet yürütücü, 1 adet ortak ve 1 adet araştırmacı olduğu 3 projesi kabul edilmiştir. Öğretim üyemizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz

  1. Prof. Dr. Afife Binnaz HAZAR YORUÇ’un Yürütücüsü olduğu ve ARÇELİK A.Ş.’nin Müşteri Kuruluş olarak yer aldığı 5220070 numaralı “Kurutucu Ön Yatağı Özelliklerine Uygun PP/PLA Matrisli SNK/SNF Katkılı Sürdürülebilir Hibrit Kompozit Üretimi ve Uygulaması” isimli 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur.
  2. TAÜ öğretim üyesi Çağatay ELİBOL’un yürütücü, Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Afife Binnaz YORUÇ HAZAR ve YTÜ-Kimya Bölümü öğretim üyesi Tarık EREN’in araştırmacı olarak yer aldıkları ve CORNET (COllective Research NETworking) 33. Çağrısı kapsamında sunmuş oldukları WaxCelMet (Design and efficient manufacturing of cellular wax/metal structures for heat exchange and thermal energy storage applications) projesi Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Toplam 1.000.000 Euro bütçeli proje; 3 boyutlu yazıcı vasıtası ile optimize edilen tanımlı parafin geometrilerinin, elektrokimyasal olarak bakır kaplanmasıyla metalleştirilmesi sonucunda açık porlu metalik yapıların inovatif üretimine yönelik proses tasarımını kapsamaktadır. Endüstriyel seviyede potansiyel uygulama alanları; ısı eşanjörü, belirli bir sıcaklık değerinde faz değiştirerek enerji absorblayan veya salan faz değiştiren malzeme (FDM); elektromotorlarda batarya soğutma, otomotiv sektörü, kimya sektörü, havacılık ve uzay sanayi, inşaat sektörü için soğutucu sistemler, ısı transferi elemanları üretimidir.
  3. YTÜ Kimya Bölümü Prof. Dr. Tarık EREN’in yürütücülüğünü üstlendiği ve Prof. Dr. Afife Binnaz HAZAR YORUÇ’un araştırmacı olarak yer aldığı “Fonksiyonel Poliaminoboranların Sentezi ve Uygulamaları (hava araçlarında kullanılan karbon elyaf ve aluminyum parçaların yüzeyinin kaplanması ve boya/vernik formülasyonunda alev geciktirici olarak kullanılması)” isimli ADEP (ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ DESTEK PROGRAMI) projesi kabul almıştır.