Öğrenci Temsilcilikleri Seçim Süreci Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

26-31 Ekim 2022 tarihleri arasında 2022-2023 öğretim yılı lisans programları öğrenci temsilciliği seçimi gerçekleştirilecektir. Aday olacak öğrencilerin 19-24 Ekim 2022 tarihleri arasında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanlığına başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Uygulanacak olan Öğrenci Temsilcisi Seçim Takvimi aşağıda verilmektedir. Süreç ekte verilmekte olan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci Konseyi Yönergesi’nce belirlenen maddeler gereğince gerçekleştirilecektir.

Öğrenci Temsilcisi Seçim Takvimi

Süreç

19 Ekim 2022

Öğrenci temsilcisi seçim takviminin ilanı

19-24 Ekim 2022

Temsilci adaylarının bölüm başkanlıklarına başvurusu 24 Ekim pazartesi günü 12:00’ye kadar kabul edilecektir.

24 Ekim 2022-Saat 13:00

Temsilci adaylarının, aday koşullarını sağlayıp/sağlamadığının kontrol edilmesi, adayların belirlenerek öğrencilere ve adaylara ilan edilmesi

24-25 Ekim 2022

Temsilci adaylarının propaganda yapma süreci

26 Ekim 2022- 1. Tur*

27 Ekim 2022- 2. Tur

31 Ekim 2022- 3. Tur

Bölüm öğrenci temsilcisi seçimlerinin YTÜ Öğrenci konseyi 6-9 ve 13. Maddelerine göre gerçekleştirilmesi, sonuçların tutanak ile Bölüm/Anabilim dalı Başkanlıklarına iletilmesi.

*1. Turda %50’lik çoğunluğun sağlanamaması durumunda 2. tur oylama gerçekleştirilecektir.

31 Ekim 2022

Seçim sonuçlarının adaylara ve öğrencilere duyurulması, Fakülte Dekanlığı’na ve Eğitim-Öğretim Rektör Yardımcılığı’na sonuçların bildirilmesi

Öğrenci Temsilciliklerine Aday Olacak Öğrencilerde Aranacak Nitelikler*

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci Konseyi Yönergesi Bölüm 2, Madde 6’da  belirtilmekte olan “Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde aranacak şartlar“ aşağıdaki verilmektedir:

a) İlgili Fakültenin az ikinci sınıfına kayıtlı öğrencisi olması,

b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,

c) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,

ç)Yükseköğretim Kurumundan uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,

d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,

e)  Seçimin yapıldığı  dönem  başı  itibariyle,  genel not  ortalamasının  4  üzerinden  2.75 ve  üzeri olması,

f) Terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmaması.

Aday olacak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.