Ders Kayıtlarının Onayı Hakkında

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının linkteki kılavuzunda da belirttiği gibi öğrencilerimizin ders kayıtlarını kesinleştirmeden önce almaları gereken tüm dersleri aldıklarından emin olmaları gerekmektedir. Bölümümüzce onay kaldırma veya ders ekleme işlemi yapılmayacaktır. Yanlışlıkla ders kaydını onaylayan öğrenciler bağımsız ders seçim gününde (4 Ekim) ekleme yapabileceklerdir.

Ders Kayıt işlemlerinizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için hazırlanan kılavuzları dikkatle inceleyiniz.

1. YTÜ Öğrencilerinin Üniversitemizden ve/veya Diğer Üniversitelerden Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Seçim İlkeleri Kılavuzu
  2. Diğer Yükseköğretim Kurumlarında Kayıtlı Öğrencilerin Üniversitemizden Özel Öğrenci Olarak Ders Alabilmelerine İlişkin Ders Kayıt Kılavuzu
  3. YTÜ OBS Sistemine Giriş ve Sistem Üzerinden Ders Kayıt Süreci Kılavuzu
  4. Azami Öğrenim Sürelerini Tamamlayan Öğrencilerin Ders Kayıtları