YTÜ Ders Kayıt ve Seçim İşleri Esasları

YTÜ Ders Kayıt ve Seçim İşleri Esasları'nın güncel halini buradan inceleyebilirsiniz.

İlgili belgeye yakın zamanda birçok öğrenciyi etkileyebilecek aşağıdaki maddeler eklenmiştir. Tüm öğrencilerimizin bilgisine sunarız.

(c) Öğrenciler, öncelikle bulundukları sınıfın alt sınıflarındaki alıp başarısız oldukları ve daha önce hiç almadıkları dersleri almak zorundalardır. Bu şartı sağlayan öğrenciler, iş bu esaslarda belirtilen ders kredi sınırını aşmamak koşuluyla bulundukları sınıf ve üst sınıflardan da ders alabilirler. (12.04.2018/02-08 gün ve sayılı Senato kararı ile eklenmiştir.) (Bu fıkra, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı itibari ile uygulamaya konulacaktır.)

d) 1. sınıf öğrencilerine, kayıtlı bulundukları bölümün 1.sınıf zorunlu dersleri (Güz ve Bahar yarıyıllarında) Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca USIS Otomasyon Sistemine  otomatik olarak eklenir. Öğrenci eğitim planındaki seçimlik dersleri Bağımsız Ders seçim günlerinde ekleyebilir ve isterse otomatik eklenen zorunlu derslerden çekilerek grup değişikliği yapabilir. Ancak zorunlu ders gruplarında yeterli kapasite olmaması durumunda bu ders/dersleri sistem üzerinden veya dilekçe ile alamaz. (20.03.2019/01-10 gün ve sayılı Senato kararı ile eklenmiştir.)