Tasarım Uygulamaları Yazımı Hakkında (30 Kasım

Sevgili öğrencilerimiz,

Tasarım Uygulamalarında öğrencilerimizin aldıkları konuları, yazılı sunacakları (CDde) raporlarında ve sene sonunda yapacakları poster sunumlarında, içerik olarak aşağıdaki MÜDEK beklentilerini kapsayacak şekilde ele almaları beklenmektedir:

Tasarım Konusunda MÜDEK beklentisi:
"Öğrenciler, önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanacakları, mühendislik standartlarını ve gerçekçi koşulları/kısıtları (ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar gibi) içerecek bir ana tasarım deneyimiyle mühendislik uygulamasına hazır hale getirilir. "
Buna göre raporlarda aşağıdaki hususlar yer almalıdır:
- Gruba verilen görevin / problemin detaylı tanımı, bu konunun ele alınmasının önemi ve/veya gerekçesi
- Gruptan beklentilerin detaylı ortaya konması
- Problemle ilgili teknolojinin son durumu (literatürden edinilen bilgiler)
- Problemin çözülmesi/ Görevin yerine getirilmesi için grubun ortaya koyduğu fikirler, öneriler ve bunların tasarı olarak ortaya konması. Tasarımların bilimsel yaklaşım, hesaplamalar ve varsa ön bulgularla olabilirliklerinin değerlendirilmesi.
- Tasarımların herbirinin ekonomi (maliyetinin belirlenmesi), çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar gibi yönlerden tartışılması, değerlendirilmesi
- Değerlendirmeler ışığında Tasarımlardan birinin uygulanmasına karar verilmesi / önerilmesi

Bu formun Tasarım Uygulamaları raporu teslim edilmeden önce doldurulması ve form sonunda gelen mailin çıktısı alınarak raporun ön sayfasının arkasına eklenmesi gerekmektedir. Ayrıca rapor formatı, http://www.fbe.yildiz.edu.tr/bilgi/64/Tez-Yaz%C4%B1m%C4%B1/78 bağlantısında yer alan tez yazım kılavuzuna uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.