Bologna 2024 Öğretim Planına İntibak İtirazları

YTÜ Bologna 2024 Öğretim Planına intibak işlemleri 02.10.2024 saat 16.30 itibari ile tamamlanmıştır. 

Transkriptlerinizi aşağıdaki hususları göz önüne alarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

  1. Öğrencinin daha önce aldığı ve kaldığı "Engineering Materials," "Metallography" ve "Academic Research Techniques" derslerinin muafiyeti kaldırılmıştır. Öğrenci, bu derslerden aldığı notlar doğrultusunda intibak edilmiştir.
  1.  "Mass and Energy Balance" gibi eğitim planına yeni konulan derslerde dersin yer aldığı ilgili yarı yılını başarı ile tamamlamış öğrenciler bu dersten muaf edilmiştir. İlgili dönemi tamamlamamış tüm öğrenciler bu dersi alacaktır.
  1. MES 1, MES3 ve MES4 ders gruplarında yer alan seçmeli dersler uygun yerlere intibak edildikten sonra, fazladan alınmış dersler en düşük notlu dersten başlanarak kaldırılmıştır.
  1. MES4 grubunda alınması gereken 3 ders “İş Hayatı için İngilizce” dersi ile sağlanmışsa bu ders MES4 grubunda bırakılmıştır. Ancak “İş Hayatı için İngilizce” dersi MES4 grubunda fazlalık durumdaysa, bu ders MES1 olarak değerlendirilmiştir. Öğrencinin mevcutta olması gereken kadar MES1 dersi varsa, bu ders müfredattan ortalamayı etkilemeyecek şekilde çıkarılmıştır.
  1. Yeni eğitim planında zorunlu ders olarak programa eklenen “Material Characterization Techniques” dersi 4.sınıf ve üstü için muaf edilmiştir. Bu dersi henüz seçmeli bir ders iken yaz döneminde alan öğrenciler için, “MSE 4432 Karakterizasyon Teknikleri” dersi Mesleki Seçmeli 1 olarak kabul edilmiştir. Dolayısıyla yeni programdaki zorunlu ders bu öğrencilerde muaf edilmiş, yaz okulunda almış oldukları MSE4432 ise MES1 seçmeli havuzunda uygun bir yere yerleştirilmiştir.
  1. Yeni eğitim planındaki derslerin yerel kredi ve AKTS bilgileri, öğrencilerin almış olduğu derslerin yerel kredi ve AKTS bilgileri ile manuel şekilde eşitlenmiştir. Almış olduğunuz tüm derslerin, yeni programdaki kredi ve AKTS bilgilerine sahip olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Örneğin, yeni programda yer almayan Bilişim Teknolojileri dersinin bu dersi alan öğrencilerin sisteminde Üniversite Mesleki Seçmeli grubunda, 3 yerel kredi ve 5 AKTS olarak gözükmesi gerekmektedir.
  1. MES1 grubundaki fazlalık derslerin MES3 ve MES4’e aktarılmasından sonra ilgili seçmeli gruplarındaki derslerini tamamlamış duruma gelen öğrenciler, 2024-25 Güz döneminde eğer bu dersleri aldılarsa itiraz formunda ilgili seçeneği işaretleyip bu derslerin silinmesini talep edebilirler. Not yükseltmek veya ilgili seçmeli dersi takip etmek isteyen öğrencilerin bu talepte bulunma zorunlulukları yoktur.



Transkriptlerinizi kontrol ettikten sonra yapılan intibak işlemleri sonrası mağduriyetinize neden olabilecek bir sorun tespit etmiş olmanız durumunda itirazınızı en geç 03.10.2024 saat 16.30'a kadar Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanlığına bu form vasıtasıyla iletmeniz gerekmektedir. Geçmişte bölüm başkanlığına mail atarak sorunlarını dile getiren öğrencilerin şikayet konuları devam ediyorsa bu form ile yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir.

Link üzerinden bildirimde bulunmayan öğrencilerin yapılan intibak işlemlerini kabul ettiği varsayılacak ve YTÜ Senatosunun ilgili kararı gereği belirtilen tarihten sonra yapılacak olan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

 

https://forms.gle/mKFcD4uFCPkDZD2w8