Ders Seçimleri Hakkında
14.09.2017

Bölümümüz tarafından açılan seçmeli derslerin tümünün kapasitesi dolmadığı için kapasite artırımı yapılmamaktadır. Bu dersler için verilecek ekle-sil dilekçeleri kabul edilmeyecektir.

Örneğin Seçmeli 5 grubunda yer alan (Mühendisler İçin Makine Elemanları ve Üretim Tezgahları) dersler için halen USIS'te kontenjan bulunmaktadır. Ancak dolması halinde kontenjan artışı yapılacaktır. Bu dersler için verilecek ekle-sil dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

Yine ders programında 2 grup halinde görünen ancak USIS'te tüm öğrenciler tarafından tek gruptan seçilen zorunlu dersler, ders seçim dönemi sonunda USIS tarafından otomatik olarak gruplara dağıtılacaktır. Tamamında kontenjan bulunan bu derslerin de USIS'ten seçilmemesi halinde dilekçe kabul edilmeyecektir.

Örneğin Fiziksel Metalurji dersi tüm öğrenciler tarafından 1. gruptan seçilecek, ders seçim süresi sonunda USIS 1 ve 2. gruplara rastgele dağıtacaktır. Ekle-sil döneminde verilecek dilekçeler kabul edilmeyecektir.